Rosa

Ryllik 'Summer berries'

Achillea millefolium 'Summer berries'

Ryllik

Summer berries blomstrer i forskjellige rødnyanser fra juni til september. Planten blir ca. 70 cm høy, og trives best i sol/halvskygge. Fjern visne blomster for å forlenge blomstringen.
Ryllik 'Summer pastels'

Achillea millefolium 'Summer pastels'

Ryllik

"Summer pastels" blomstrer i pastellfarger, rosa, gul og lilla, fra juni til september. Den blir opptil 70 cm høy, og trives best i sol/halvskygge. Fjern visne blomster for å forlenge blomstringen.
Klatrehjerte (Adlumia fungosa)

Adlumia fungosa

Klatrehjerte

Klatrehjerte blir 3-4 meter høy, og trives best i halvskygge/skygge. Den ønsker fuktig jord. Den blomstrer fra juli til august med lys rosa blomster. Den er toårig, men selvsår seg selv.
Stokkrose 'Chaters Double Mixed' (Alcea rosea)

Alcea rosea 'Chaters Double Mixed'

Stokkrose

Stokkrose med doble blomster i rosa, gult og rødt.
Stokkrose (Alcea rosea)

Alcea rosea

Stokkrose

Stokkrosen kan bli 1.5-2 meter høy, og blomstrer med store blomster i juli til september. Blomstene er hvite, gule eller forskjellige rosa nyanser. Planten er 2-årig, første året dannes kun en bladrosett, mens blomstene kommer 2. året. Klippes blomsterstengelene av etter avblomstring kan planten være flerårig.

Androsace brevis

Alpin staude som blir ca 15 cm høy. Blomstrer med rosa blomster sen vår/tidlig sommer. Den tåler både full sol og delvis skygge.
Høstanemone (Anemone huphensis)

Anemone huphensis

Høstanemone

Høstanemone blomstrer med rosa blomster med gulorange midt. Den trives best i sur jord i sol/halvskygge. Den blir rundt en halv meter høy.
Akeleie (Aquilegia vulgaris)

Aquilegia vulgaris

Akeleie

Dette er den viltvoksende akeleien som blomstrer i lilla, rosa og hvitt tidlig på sommeren. Den trives best i kalkholdig, næringsrik jord, og blir rundt 50 cm. høy.
Spadebergblom (Bergenia crassifolia)

Bergenia crassifolia

Spadebergblom

Bergenia er eviggrønn, og blomstrer i slutten av april med klaser av rosa små klokker. Den vokser villig overalt, i næringsrik jord, tørr jord, og visse steder uten jord :o) Planten kan spre seg over store områder, og egner seg godt til å dekke fjell og lignende. Den er "selvforsynt" med jord - visne blader blir liggende under planten slik at det danner seg jord over tid. Disse brunsorte, visne bladene er en av grunnene til at mange misliker planten.
Ormerot (Bistorta major)

Bistorta major

Ormerot

Ormeroten blomstrer med rosa blomster fra juni. Foretrekker fuktig næringsrik jord.
Sommerasters (Callistephus chinensis)

Callistephus chinensis

Sommerasters

Sommerastersen trives best i næringsrik jord med full sol. Den blomstrer i juli til oktober med store fargerike blomster i rosa, lilla og hvitt.
Amerikalerkespore (Capnoides sempervirens)

Capnoides sempervirens

Amerikalerkespore

Søt plante med rosa og gule blomster. Blomstrer fra juli til september. Bladverket er flikete og blågrønt. Trives i sol til halvskygge. Selvsår seg.
Paradisblomst (Cleome spinosa)

Cleome spinosa

Paradisblomst

Denne paradisblomsten blomstrer med rosa blomster, den finnes også i lilla og hvit. Ofte brukt i parker.
Ridderspore (Consolida regalis)

Consolida regalis

Ridderspore

Ettårig ridderspore med blomster i forskjellige rosanyanser.
Liljekonvall ’Rosea’ (Convallaria majalis)

Convallaria majalis 'Rosea'

Liljekonvall

Liljekonvall med rosa blomster. Trives i både sol og skygge. Planten blir ca 20 cm høy og foretrekker lett varm jord. Etter blomstring setter den røde bær. Hele planten er giftig, mindre doser kan være dødlig for barn og dyr.
Trikolorvindel (Convolvulus tricolor)

Convolvulus tricolor

Trikolorvindel

Alpenellik (Dianthus alpinus)

Dianthus alpinus

Alpenellik

Alpenelliken har mengde av blomster i forskjellige rosafarger, og blomstrer i juni-juli. Trives best i veldrenert jord og i full sol.
Busknellik (Dianthus barbatus)

Dianthus barbatus

Busknellik

Busknellik blomstrer med røde, rosa og spraglete blomster i juni til august. Planten blir ca. 50 cm høy. Den trives best i veldrenert jord i sol/halvskygge.
Engnellik (Dianthus deltoides)

Dianthus deltoides

Engnellik

Engnelliken blomstrer med rosa blomster i juni-august. Planten blir ca. 30 cm høy. Trives best på tørre steder. den vokser vilt i innlandet i Sør-Norge, og finnes også spredt langs kysten.
Dicentra peregrina

Dicentra peregrina

Dicentra peregrina blomstrer med rosa blomster i juni-juli. Den blir ca 15 cm høy, og trives best i sol/halvskygge i normaljord.
Småhjerte (Dicentra formosa)

Dicentra formosa

Småhjerte

Blomstrer fra starten av mai og holder det gående helt til høsten. Tåler noe skygge. Liker veldrenert jevnt fuktig jord.
Purpursolhatt satellite mixed

Echinacea purpurea

Purpursolhatt

Denne solhatten har rosa og hvite blomster med gul midt. Den blomstrer fra juni til september og blir ca. 75 cm høy. Den trives best i full sol.
Ormehode sugar and spice (Echium vulgare)

Echium vulgare

Ormehode

Ormehode er en ettårig plante som trives best i sol/halvskygge, og veldrenert jord. "Sugar and spice" har hvite og rosa blomster, og blomstrer helt til frosten kommer. Planten kan bli ca 60 cm høy, men den legger seg, så den bør ikke plasseres så langt bak i bedet. Planteavstand 30 cm. NB: Kan gi hudirritasjoner!
Flekkhjortetrøst  'Atropurpureum' (Eupatorium maculatum)

Eupatorium maculatum

Flekkhjortetrøst

Flekkhjortetrøst blomstrer med rosa blomster på sensommeren. Trives best i veldrenert jord i sol/halvskygge. Planten blir 120-150 cm høy.
Purpurmjødurt (Filipendula purpurea)

Filipendula purpurea

Purpurmjødurt

Purpurmjødurt blomstrer med rosa blomster i juli-august. Den blir ca. 70 cm høy, trives i fuktig jord og tåler noe skygge.
Rosa lobelia (Lobelia erinus)

Lobelia erinus

Lobelia

Lobelia passer godt i ampler. Blomstrer fra juni til september. Trives best i full sol.
Praktmalva (Malope trifida)

Malope trifida

Praktmalva, sommerstokkrose

Storvokst og flott plante som passer godt i rabatter. Lettdyrket, og blomstrer rikelig mot slutten av sommeren. Blomstene er store og kommer i rosa og hvitt. Foretrekker næringsrik og veldrenert jord, men kan vokse under de fleste forhold.
Apotekerkattost 'Magic hollyhock' (Malva sylvestris)

Malva sylvestris

Apotekerkattost

Denne apotekerkattosten har rosa blomster med skinnende dyp purpurfargede årer. Den blir 90-180 cm høy, og blomstrer hele sommeren. Foretrekker delvis skygge. Blomstrer første sesongen.
Rosekattost (malva alcea)

Malva alcea

Rosekattost

Rosekattosten blomstrer med rosa blomster midt på sommeren. Den blir rundt en meter høy, og trivest best i full sol i normaljord. Tåler tørke.
Praktgjøgler (Mimulus lewisii)

Mimulus lewisii

Praktgjøgler

Mørkrosa prydtobakk

Nicotiana

Blomstertobakk

Alpevalmue (Papaver alpinum)

Papaver alpinum

Alpevalmue

Pionvalmue 'Paeoniflorum'

Papaver somniferum

Pionvalmue

Valmue som blomstrer med rosa og lilla blomster helel sommeren. Ca. halvparten av blomstene er frynsete. Planten blir ca 50 cm høy, og trives i sol til halvskygge.
Poppy Iceland mix (papaver nudicaule)

papaver nudicaule

Poppy Iceland mix

Hanekam (Lychnis flos-cuculi)

Lychnis flos-cuculi

Hanekam, jonsokgras, jonsokkam, bruragras, silkeblom

Hanekam har rosa blomster og fireflikede kronblader. Kan bli ca 50 cm høy. trives på fuktig enger og sumpmarker. Trives best på næringsfattig jord. Blomstrer i juni-juli.
Hagesildre, rosa (Saxifraga arendsii)

Saxifraga

Hagesildre

Hagesildren blir ca 15 cm høy, og blomstrer i forskjellige rosafarger vår/tidlig sommer. Den trives både i sol og i sol/delvis skygge. Bladverket er eviggrønt.
Kattefot (Antennaria dioica)

Antennaria dioica

Kattefot

Kattefot blir ca. 15 cm høy, og passer fint i steinpartiet. Den trives best i full sol og tåler tørke. Den blomstrer med rosa blomster tidlig sommer. Bladene er grågrønne.
Lysrosa prydtobakk

Nicotiana

Prydtobakk

Prydtobakk med lys rosa blomster. Planten blir 40-50 cm høy.
Øyekattemynte (Nepeta subsessilis)

Nepeta subsessilis

Øyekattemynte

Rosa petunia

Petunia

Vanlig petunia med mørk rosa blomster.
Incarvillea delavayi

Incarvillea delavayi

Rosebasun

Rosebasun blomstrer med rosa blomster på våren/tidlig sommer. Planten blir ca. 20-30 cm høy. Den kan dyrkes innendørs.
Rosehibiskus (Hibiscus syriacus)

Hibiscus syriacus

Rosehibiskus

Rosehibiskus er en busk som blir mellom 1 og 3 meter høy. Den blomstrer med rosa, hvite eller blålilla blomster på sensommer/høst. Bør overvintres inne de første årene til den er godt etablert. Plasserers solrikt og varmt. Tåler sone 2-3.
Rosenvakkerøye  "American Dream" (Coreopsis rosea)

Coreopsis rosea 'American Dream'

Rosenvakkerøye

Rosenvakkerøye blomstrer med rosa blomster i august og september. Planten blir ca.50 cm høy, og trives best i full sol i jord som ikke tørker helt ut.
Potentilla nitida

Potentilla nitida

Potentilla med rosa blomster og sølvfargede blader. Vokser i fjellene.
Hagepoppelrose (Lavatera trimestris)

Lavatera trimestris

Hagepoppelrose

Oleander (Nerium oleander)

Nerium oleander

Oleander

Oleander kan bli 2-6 meter høy på friland, men blir mye mindre i potte. Den blomstrer med rosa, røde eller hvite blomster og har mørk grønne smale blader. Blomstene er velduftende. Oleander må overvintre innendørs i Norge. Den er likevel ganske hardfør og kan tåle ned mot -10 grader i kortere perioder. Hele planten er veldig giftig.
Fjellvalmue (Papaver radicatum var rosea)

Papaver radicatum

Fjellvalmue

Fjellvalmuen blir rundt 20 cm høy, denne varianten blomstrer med rosa blomster og har blågrønne blader. I naturen vokser den på høyfjellet; på Dovre, Valdresfjellene og visse steder i Finnmark. Den vokser i tuer i tørre, gruskledde områder.
Dianthus glacialis

Dianthus glacialis

Dianthus glacialis blir bare mellom 5 og 10 cm høy, og vokser i tette tuer. Den blomstrer med rosa blomster i starten av sommeren. Smale blader.
Alpeasters 'Happy end' (Aster alpinus)

Aster alpinus 'Happy end'

Alpeasters

Tidligblomstrende aster med rosa blomster. Planten blir ca. 25 cm høy, og trives best i normal til tørr jord i full sol.
Cyclamen hederifolium 'marbled mix'

Cyclamen hederifolium 'Marbled mix'

Blomstrer med rosa og hvite blomster i september-november.
Oregano (Origanum vulgare)

Origanum vulgare

Oregano, bergmynte

Oregano er en flerårig urt som blir 20-80 cm høy. Den blomstrer med lyslilla blomster.
Løytnantshjerte (Dicentra spectabilis)

Dicentra spectabilis

Løytnantshjerte

Dagfiol (Hesperis matronalis)

Hesperis matronalis

Dagfiol

Dagfiol er en to- til flerårig plante med velduftende blomster i hvitt, rosa eller fiolett. Den blomstrer fra juni til august.
Stjernesmelle (Silene asterias)

Silene asterias

Stjernesmelle?

Stjernesmelle blir 40-70 cm høy og blomstrer med røde blomster. Trives best i full sol, og passer i stenpartier. Kan stå i fuktig jord.
Fjærvindel (ipomoea quamoclit)

Ipomoea quamoclit

Fjærvindel

Fjærvindelen blir 1-3 meter høy og har røde, rosa eller hvite blomster. Den blomstrer fra tidlig sommer til sen høst. Den er egentlig flerårig, men dyrkes som ettåring hos oss. Den trives best i full sol.

Sedum spurium

Gravbergknapp

Gravbergknapp blomstrer i juli-august med rød-rosa blomster. Planten stiller få krav til voksestedet, og sprer seg ut i store matter.
Oktoberbergknapp ( Hylotelephium spectabile)

Hylotelephium spectabile

Oktoberbergknapp, Evigbergknapp, Hagesmørbukk

Oktoberbergknapp blomstrer i oktober, men er fin hele sesongen. Knoppene er hvite i et par måneder før den blomstrer med rosa blomster, og bladverket er friskt og spennende. Den kommer ganske sakte om våren og passer godt sammen med tidlige planter. Den er lett å forøke, en avbrukket gren kan settes i jord og den roter seg fort. Oktoberbergknapp trives best i sol/halvskygge, i næringsfattig og veldrenert jord. Den tåler tørke. Tiltrekker sommerfugler og humler. Planten blir ca. 50 cm høy.
Brokbladet skyggesildre (Saxifraga urbium)

Saxifraga 'variegata'

Skyggesildre, brokbladet

Mentha x piperita

Peppermynte

Peppermynte er en krysning mellom grønnmynte (M. spicata) og vassmynte (M. aquatica), og er ikke viltvoksende. Den blir ca 50 cm høy. Peppermynte lukter sterkt mint, og sprer seg som ugress. Planten har røde stilker og grønne blader som går mot purpur. Blomstene er rosalilla.
Fuchsia Checkerboard

Fuchsia 'Checkerboard'

Tåre

Upprätt, medelstor enkel
Rosekrage (Tanacetum coccineum)

Chrysanthemum coccineum

Rosekrage

Rosenkrage er viltvoksende i nordøstre Tyrkia, Kaukasus og Nord-Iran. Den blomstrer med rosa blomster med gul midt i juni/juli. Planten blir 50-70 cm høy, og trenger ofte støtte for å ikke falle sammen. Foretrekker veldrenert normal jord i sol/halvskygge.
Fløyelstjæreblom  (Lychnis coronaria)

Silene coronaria

Fløyelstjæreblom

Fløyelstjæreblom er toårig, og blomstrer i juni-juli med mørk rosa blomster.
American Meadows - Annual Seed Packets! Low Prices, Fast Shipping!PandaHallTeleflora