Spiselig

Purreløk (Allium porrum)

Purreløk (Allium porrum)

Purreløk er en toårig, hardfør plante og kan dyrkes over hele Norge. Den kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet og er blitt dyrket siden oldtiden. Løken er langstrakt og sylindrisk. Vokser best i godt gjødslet og kalket jord.
Gul kepaløk (Allium cepa)

Kepaløk (Allium cepa)

Gul kepaløk er den tradisjonelle løken vi bruker i Norge. Den ble dyrket i Kina for over 3000 år siden og vokser vilt i sentral Asia. Den ble fraktet til Nord-Europa av romerne.
Gulrot 'Nantaise 2'

Gulrot 'Nantaise 2' (Daucus carota)

Hurtigvoksende, tidlig gulrot med lange slanke røtter. Trives best i porøs muld og sandrik jord.
Reddik (Raphanus sativus)

Reddik (Raphanus sativus)

Reddik trives i sandholdig jord i full sol.
Svartrot (Scorzonera hispanica)

Svartrot, skorsonerrot (Scorzonera hispanica)

Svartrot kalles også for skorsonerrot og er flerårig. Den blomstrer med gule blomster. Den har en lang pælerot som spises kokt.
Pasternakk (Pastinaca sativa)

Pasternakk (Pastinaca sativa)

Pasternakk er en lettdyrket og anvenderlig rotfrukt. Den høstes sent, og er hardfør om vinteren. Lange, spisse, og glatte gulhvite røtter. Trives best i porøs, muld og sandrik jord.
Spinat (Spinacia oleracea)

Spinat (Spinacia oleracea)

Spinat er en ettårig bladgrønnsak. Den er rik på vitamin a, vitamin e og flere viktige antioksidanter. Den trives i de fleste jordtyper, og er veldig lettstelt.
Sukkererter De grace (Pisum sativum)

Sukkererter 'De grace' (Pisum sativum)

Lettdyrket grønnsak som gir rikelig utbytte. pises rå eller lettkokt. Trives best i full sol, høstes i juli til oktober.
Sukkerert Noorman (Pisum)

Sukkerert (Pisum sativum)

Gir store mengder søte og tidlige erter. Må støttes opp. Belgene spises hele, ferske eller lett kokte. Høst belgene mens ertene er små. Så gjerne i flere omganger for lang høstetid. Trives best i mldrik, veldrenert jord. Vann regelmessig. Erter gjødsler jorden, så de bør dyrkes på forskjellige steder i grønnsakshagen hvert år.
Paprika 'California Wonder' (C. annuum)

Paprika 'California Wonder' (Capsicum annuum)

Velsmakende paprika med lakkrøde frukter. Egner seg for dyrking i drivhs og varme beskyttede steder utendørs. Trives i næringsrik og lett jord. Vannes regelmessig. Fjern første fruktemne for å få flere frukter. Dusj planten ofte for å frhindre innsektsangrep. Planteavstand 40 cm. Modne frukter fra juli til oktober.
Chili (Capsicum)

Chili (Capsicum)

Chili av ukjent sort. Får mengder av røde, sterke frukter.
Asparges  (Asparagus officinalis)

Asparges (Asparagus officinalis)

Asparges er navnet på en grønnsak, og det siktes vanligvis til en spesiell art innen slekten Asparagus, nemlig de unge skuddene av Asparagus officinalis. Den har vært brukt i matlaging i uminnelige tider. Man finner en oppskrift for tilberedelse av asparges allerede i den eldste kokebok som er bevart, nemlig Apicius' De re coquinaria, (200-tallet e.Kr.), bok III.
Rabarbra (Rheum rhabarbarum)

Rabarbra (Rheum rhabarbarum)

Rabarbra kom til Norge på 1700 tallet. Den vokser opprinnelig i Asia. Rabarbra har store, hjerteformede blader og kjøttfulle, røde stilker. Blomstene er grønn-hvite og vokser i grupper. Den blomstrer fra juni. Planten blir fra 50-150 cm høy.
Stjernemelde (Hablitzia tamnoides)

Stjernemelde (Hablitzia tamnoides)

Klatrende plante som kan bli 3 meter høy. Planten vil gjerne ha fuktig jord. Kan med fordel plantes solrikt for tidligere høsting, men er egentlig en woodlandplante. Blomstene er gulgrønne og uanseelige. Bladene er hjerteformet.
Agurkurt (Borago officinalis)

Agurkurt (Borago officinalis)

Agurkurten blomstrer med blå blomster fra juni. Den blir ca 80 cm høy og bør støttes opp for å ikke falle.
SKVALLERKÅL (AEGOPODIUM PODAGRARIA)

Skvallerkål, tyskerkål, tyskål, grisekål, svenskekål, embetsmannskål, gåselabb, hanefot, bygrass, skaldergrass (Aegopodium podagraria)

Skvallerkål er en flerårig urt med krypende røtter og langstilkede blader som lukter kraftig. Den blomstrer med små hvite blomster i skjermer. Planten vokser i tette, bladrike bestander, og blir regnet som ett av de værste ugressene.
Gulrot 'Scarlet nantes'

Gulrot 'Scarlet nantes' (Daucus Carota)

"Pålitelig søt smak, sprø tekstur og lys-orange farge. En favoritt blant gartnere, uslåelig i kvalitet. Høstes etter 68 dager."
Hvitløkgressløk (Allium tuberosum)

Hvitløksgressløk, kinsesisk gressløk (Allium tuberosum)

Hvitløksgressløken blomstrer med hvite blomster. Bladene er flate. Planten blir ca 40 cm høy. Høstes fra april til september.
Vassarv (Stellaria media)

Vassarv, fuglegras, svinarv, vårarv, blautarv, gørrarve, sarv, surpegras (Stellaria media)

Vassarv trives på fuktig og nitrogenrik jord, og er et velkjent ugress over hele landet. En enkelt frøplante kan danne store matter ved at de nederste grenene vokser ut langs bakken og slår rot. Den kan blomstre hele året, bare det ikke er kuldegrader. Den blir ca. 20 cm høy. Blomstene er hvite.
Perleevighetsblom (Anaphalis margaritacea)

Perleevighetsblom (Anaphalis margaritacea)

Perleevighetsblomst har hvite blomster i tette skjermer. Den sprer seg kraftig og danner store bestander. Planten blir ca. 70 cm høy og trives best i tørr jord i full sol.
American Meadows - Annual Seed Packets! Low Prices, Fast Shipping!PandaHallTeleflora