Medisinsk

Ryllik (Achillea millefolium)

Ryllik (Achillea millefolium)

Ryllik er viltvoksende, og finnes i veikanter, enger og diker. Den blomstrer med hvite og brune blomster hele sommeren. Planten blir fra 20-50cm høy. Den har en aromatisk duft og sterk smak.
SKVALLERKÅL (AEGOPODIUM PODAGRARIA)

Skvallerkål, tyskerkål, tyskål, grisekål, svenskekål, embetsmannskål, gåselabb, hanefot, bygrass, skaldergrass (Aegopodium podagraria)

Skvallerkål er en flerårig urt med krypende røtter og langstilkede blader som lukter kraftig. Den blomstrer med små hvite blomster i skjermer. Planten vokser i tette, bladrike bestander, og blir regnet som ett av de værste ugressene.
Trollhegg (Frangula alnus)

Trollhegg (Frangula alnus)

Trollhegg er en busk (eller et lite tre) med blankt grønne blad, uanselige blomster og svarte, bærlignende steinfrukter. Vokser på fuktige steder og er vanlig nord til Nordland. Busken er giftig.
Vassarv (Stellaria media)

Vassarv, fuglegras, svinarv, vårarv, blautarv, gørrarve, sarv, surpegras (Stellaria media)

Vassarv trives på fuktig og nitrogenrik jord, og er et velkjent ugress over hele landet. En enkelt frøplante kan danne store matter ved at de nederste grenene vokser ut langs bakken og slår rot. Den kan blomstre hele året, bare det ikke er kuldegrader. Den blir ca. 20 cm høy. Blomstene er hvite.
Bitterbergknapp (Sedum acre)

Bitterbergknapp (Sedum acre)

Bitterbergknapp er en lavtvoksende, flerårig plante som danner tette tepper på murer og berg. Den har tykke blader, og blomstrer med gule blomster i juli/august. Bitterbergknapp vokser vilt i Norge.
Timian (Thymus vulgaris)

Timian (Thymus vulgaris)

Timian vokser som en halvbusk i middelhavsområdet, hos oss er den lav og urteaktig, og fryser bort i kalde vintre. Den blir rundt 30 cm høy, og blomstrer med rosa-lilla blomster. Den bør plantes på en solrik plass.
Basilikum (Ocimum basilicum)

Basilikum (Ocimum basilicum)

Basilikum er en ettårig plante som er lite hardfør, og dyrkes i drivihus, vinduskarm eller andre beskyttede områder. Den trenger mye vann for at bladene ikke skal bli bitre.
Oregano (Origanum vulgare)

Oregano, bergmynte (Origanum vulgare)

Oregano er en flerårig urt som blir 20-80 cm høy. Den blomstrer med lyslilla blomster.
American Meadows - Annual Seed Packets! Low Prices, Fast Shipping!PandaHallTeleflora