Busker og trær

Alperose 'Scarlet Wonder' (Rhododendron)

Rhododendron 'Scarlet Wonder'

Alperose

Scarlet Wonder blomstrer med røde blomster i mai. Den blir ca. en halv meter høy og brer seg ut til sidene.
Syrin (Syringa vulgaris)

Syringa vulgaris

Syrin

Syrin blomstrer i juni og finnes i flere fargenyanser. Den trives best i kalkrik, næringsrik jord i full sol. Den setter rotskudd og sprer seg lett.
Philadelphus

Philadelphus

Skjærsmin, falsk sjasmin

Skjærsmin kalles også falsk jasmin. Den blomstrer i slutten av juni med hvite velduftende blomster. Min busker er rundt fire meter høy. Beskjæres etter blomstring.
Rosespirea (Spiraea bumalda)

Spiraea

Rosespirea

Rosespirea blomstrer i juli-august med knallrosa blomster. Klippes blomsterklasene etter avblomstring forlenges blomstringstiden. Busken blir ca. 1 meter høy. Rosespirea blomstrer på årsskudd, og beskjæres tidlig vår.
Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris)

Hydrangea petiolaris

Klatrehortensia

Klatrehortensia er en klatreplante som fester seg på underlaget med små hefterøtter. Den blomstrer med hvite blomsterskjermer i juni-juli. Små planter bruker flere år på å etablere seg. Trives i skygge.
Villkaprifol (Lonicera periclymenum)

Lonicera periclymenum

Villkaprifol

Villkaprifolen kan bli 4-6 meter høy og blomstrer med gule og hvite blomster midt på sommeren. Den blomstrer gjerne en andre runde i september. Den trives i sol/halvskygge, og kan vokse med lite jord.
Lonicera  heckrottii 'Goldflame'

Lonicera heckrottii

Kaprifol

Kaprifol med røde og orange blomster. Planten blir 3-6 meter høy, med en omkrets på ca. 3 meter. Blomstrer i juni til september. Riktblomstrende og duftende.
Gyvel (Cytisus scoparius)

Cytisus scoparius

Gyvel

Gyvel er en busk som blomstrer med gule blomster i mai/juni. Den trives best i tørr, sandholdig jord og blir opp mot 1.50 cm høy.
Rosehibiskus (Hibiscus syriacus)

Hibiscus syriacus

Rosehibiskus

Rosehibiskus er en busk som blir mellom 1 og 3 meter høy. Den blomstrer med rosa, hvite eller blålilla blomster på sensommer/høst. Bør overvintres inne de første årene til den er godt etablert. Plasserers solrikt og varmt. Tåler sone 2-3.
Lawsonsypress (Chamaecyparis lawsoniana)

Chamaecyparis lawsoniana

Lawsonsypress, edelsypress

Lawsonsypress blir 25-35 meter høy, og har en skarp lukt. Populært hage- og parktre med en slank, kjegleformet kroneform. Toppskuddet og greinspissene henger ned. Bladskuddene er flate og vifteaktige. Nålene er hvite på undersiden, eggeformede og tilspisset. Frøkonglene er ca 1 cm lange, og går fra blågrønt til brunt gjennom sesongen. Barken er rødbrun og skjellaktig eller fibrøs og løsner i langsgående strimler. Blomstene dannes om våren året før - hannblomsten er rød og har kølleform, og sitter ytetrst på det grønne skjelldekte nåleskuddet. Hunnblomsten er helt rund og nesten usynlig. Lawsonsypress vokser naturlig i det vestlige Nord-Amerika, nærmere sørvestlige Oregon og nordlige California, fra kysten og opp til 1.500 moh.. Arten er utrydningstruet på grunn av et spesielt angrep av sopp.
Trollhegg (Frangula alnus)

Frangula alnus

Trollhegg

Trollhegg er en busk (eller et lite tre) med blankt grønne blad, uanselige blomster og svarte, bærlignende steinfrukter. Vokser på fuktige steder og er vanlig nord til Nordland. Busken er giftig.
Junimagnolia (Magnolia sieboldii)

Magnolia sieboldii

Junimagnolia