-> 20 cm

Vårkjærminne (Omphalodes verna)

Omphalodes verna

Vårkjærminne

Vårkjærminne blomstrer med blå blomster i mai-juni. Den sprer seg med overjordiske utløpere, og danner store tuer. Den fortrekker næringsrik jord i sol/halvskygge.
Korsvindel (Phuopsis stylosa)

Phuopsis stylosa

Korsvindel, korsvendel

Korsvindelen blomstrer fra juni til august med små lilla blomster. Den trives best i veldrenert jord i sol/delvis skygge.
Dicentra peregrina

Dicentra peregrina

Dicentra peregrina blomstrer med rosa blomster i juni-juli. Den blir ca 15 cm høy, og trives best i sol/halvskygge i normaljord.

Androsace brevis

Alpin staude som blir ca 15 cm høy. Blomstrer med rosa blomster sen vår/tidlig sommer. Den tåler både full sol og delvis skygge.
Tvillingtøffel (Calceolaria biflora)

Calceolaria biflora

Tvillingtøffel

Tvillingtøffelen blomstrer med gule blomster i juni/juli. Den trives best i veldrenert, fuktig jord, og i sol/halvskygge. Den blir 10-15 cm høy og selvsår seg.
Allium cyaneum

Allium cyaneum

Prydløk som blomstrer med knallblå blomster i august. 10-20 cm høy. Passer i fjellhagen.
Flikanemone (Anemone multifida)

Anemone multifida

Flikanemone

Flikanemonen blir ca. 15-30 cm høy. Denne varianten har røde blomster. Den trives i normaljord i sol/halvskygge. Blomstrer vår-forsommer. Tåler tørke.
Rublom (Draba aizoides)

Draba aizoides

Rublom

Planten blir ca 10 cm høy, og blomstrer tidlig med gule blomster. Den foretrekker normal jord og sol til halvskygge. Passer i steinpartier.
Tulipa tarda dasystemon

Tulipa Tarda

Skjermtulipan

Botanisk tulipan som blomstrer med gule og hvite blomster i mai. Planten blir ca. 15 cm høy. Den trives best i normal til sur jord i sol/halvskygge.
Gravmyrt (Vinca minor)

Vinca minor

Gravmyrt

Gravmyrten er eviggrønn og blomstrer med blå blomster i april til juli. Den blir ca. 15 cm høy og brukes som bunndekker. Den trives i vanlig jord i sol og skygge.
Hvitveis (Anemone nemorosa)

Anemone nemorosa

Hvitveis, kvitsymre, kvitsømmer, sausymre, geitsymre

Hvitveisen vokser på muldjord i skog og kratt. Den vokser over hele landet og blomstrer fra april til juni. Planten blir ca. 15 cm høy. Hvitveisen er giftig, og er plantesaften i kontakt med huden lange kan det gi vonde sår.
Gjøksyre (Oxalis acetosella)

Oxalis acetosella

Gjøksyre, surkløver

Gjøksyre vokser skyggefullt og ofte litt fuktig i bar og løvskog. den er vanlig nord til Troms. Planten blir 5-10 cm høy, og blomstrer med hvite blomster med lilla årer. Bladene klappes sammen om natten, det samme kan den gjøre hvis det er tordenvær på vei.
Tyttebær (Vaccinium vitis-idaea)

Vaccinium vitis-idaea

Tyttebær

Tyttebærlyngen blir ca 10 cm høy, og bladene er læraktige. Den blomstrer i mai med hvite, klokkeformede blomster. Den vokser i tørr lyngmark, kratt, hei og skog, helst furuskog og er vanlig i hele landet. Den trives best i næringsfattig jord. Bærene er lette å oppbevare på grunn av innholdet av benzosyre.
Hagesildre, rosa (Saxifraga arendsii)

Saxifraga

Hagesildre

Hagesildren blir ca 15 cm høy, og blomstrer i forskjellige rosafarger vår/tidlig sommer. Den trives både i sol og i sol/delvis skygge. Bladverket er eviggrønt.
Perleblomst (Muscari)

Muscari armeniacum

Perleblomst

Perleblomsten blir ca. 20 cm høy og blomstrer med blå blomster tidlig på våren. Denne varianten har også hvite blomster.
Tun-småarve (Sagina procumbens)

Sagina procumbens

Tun-småarve

Tun-småarven blomstrer med uanselige grønn-hvite blomster hele sommeren. Den er rundt 5 cm høy, og kan være et plagsomt ugress. Den trives godt i skygge og i fuktig jord. Den danner matter.
Kattefot (Antennaria dioica)

Antennaria dioica

Kattefot

Kattefot blir ca. 15 cm høy, og passer fint i steinpartiet. Den trives best i full sol og tåler tørke. Den blomstrer med rosa blomster tidlig sommer. Bladene er grågrønne.
Trollius laxus albiflorus

Trollius laxus

Nordamerikansk ballblom som blomstrer med hvite blomster 3-4 uker etter at snøen har gått. Trives i fuktig jord, og vokser naturlig langs elvebredder og på andre steder som holder seg fuktig.
Potentilla nitida

Potentilla nitida

Potentilla med rosa blomster og sølvfargede blader. Vokser i fjellene.
Dianthus glacialis

Dianthus glacialis

Dianthus glacialis blir bare mellom 5 og 10 cm høy, og vokser i tette tuer. Den blomstrer med rosa blomster i starten av sommeren. Smale blader.
Småklokke (C. cochleariifolia)

Campanula cochleariifolia

Småklokke

Småklokke er lavtvoksende, rundt 15 cm høy, og blomstrer med lavendelblå blomster i juni-august. Trives i full sol eller sol/delvis skygge, og passer fint som kantplante eller i steinbed.
Frynsesøte (Gentiana septemfida)

Gentiana septemfida

Frynsesøte

Frynsesøte trives best i veldrenert, sur jord i full sol. Jorden bør ikke tørke helt ut. Den blomstrer i juli til september med knallblå opprette blomster og blir ca. 15 cm høy.
Åkerstemorsblom (Viola tricolor)

Viola tricolor

Stemorsblom, natt og dag

Stemorblomsten er ett- eller toårig og blir opp til 15 cm høy. Den vokser på enger, i skogkanten og på klipper og fjell. Den blomstrer fra tidlig vår, og gjennom mesteparten av sesongen. Åkerstemorsblomsten kommer fra Europa, men finnes også viltvoksende i østlige deler av USA. Blomstene er små i mørk lilla, blålilla og gulhvitt.

Viola

Hagestemorblomst

Stor kubjelle, hvit (Pulsatilla vulgaris)

Pulsatilla vulgaris

Stor kubjelle

Hvitblomstrende kubjelle som blomstrer i april-mai. Planten blir ca. 20 cm høy. Trives i tørr, veldrenert jord i full sol.
Vassarv (Stellaria media)

Stellaria media

Vassarv, fuglegras, svinarv, vårarv, blautarv, gørrarve, sarv, surpegras

Vassarv trives på fuktig og nitrogenrik jord, og er et velkjent ugress over hele landet. En enkelt frøplante kan danne store matter ved at de nederste grenene vokser ut langs bakken og slår rot. Den kan blomstre hele året, bare det ikke er kuldegrader. Den blir ca. 20 cm høy. Blomstene er hvite.
Broddbergknapp (Sedum Reflexum)

Sedum Reflexum

Broddbergknapp

Broddbergknapp blomstrer i juni/juli med mengder av knallgule blomster. Bladene er tynne med blåtoner. Planten blir ca. 10 cm høy, blomstene vokser på ca. 20 cm høye stilker. Planten sprer seg og lager et teppe, men er lett å luke bort fra områder hvor den ikke er ønsket. Tåler tørke, og kan vokse i steinbed.
Gullbergknapp (Sedum kamtschaticum)

Sedum kamtschaticum

Gullbergknapp

Gullbergknapp tåler tørke, og trives best i full sol. Den blir ca. 15 cm høy, og blomstrer med gule blomster.
Bitterbergknapp (Sedum acre)

Sedum acre

Bitterbergknapp

Bitterbergknapp er en lavtvoksende, flerårig plante som danner tette tepper på murer og berg. Den har tykke blader, og blomstrer med gule blomster i juli/august. Bitterbergknapp vokser vilt i Norge.

Sedum spathulifolium

Sølvbergknapp

Krypende sukkulent plante, med sølvfargede og rødrosa blader som blomstrer med gule blomster.
Brokbladet skyggesildre (Saxifraga urbium)

Saxifraga 'variegata'

Skyggesildre, brokbladet

Anemone blanda 'blue shade'

Anemone 'Blue shade'

Småsymre

Tidligblomstrende småsymre som blomstrer med blå blomster med gul midt. Planten blir ca. 20 cm høy.
Våriris (Iris Danfordiae)

Iris Danfordiae

Våriris

Tidligblomstrende dvergisris med gule blomster. Vokser vill i Tyrkia. Foretrekker full sol, men kan tåle litt skygge.

Lysimachia nummularia Aurea

Krypfredløs, gulbladet

American Meadows - Annual Seed Packets! Low Prices, Fast Shipping!PandaHallTeleflora