Mager jord

Fagerskolm (Baptisia australis)

Baptisia australis

Fagerskolm

Fagerskolm blomster i juli med knall blå blomster. Trives best i veldrenert, fuktig jord i sol/halvskygge. Den blir ca 1.5 meter høy. Pælerot.
Skyggelilje (Tricyrtis latifolia)

Tricyrtis latifolia

Skyggelilje

Trives i skygge/halvskygge, mager og fuktig jord.
Hanekam (Lychnis flos-cuculi)

Lychnis flos-cuculi

Hanekam, jonsokgras, jonsokkam, bruragras, silkeblom

Hanekam har rosa blomster og fireflikede kronblader. Kan bli ca 50 cm høy. trives på fuktig enger og sumpmarker. Trives best på næringsfattig jord. Blomstrer i juni-juli.

Vaccinium vitis-idaea

Tyttebær

Tyttebærlyngen blir ca 10 cm høy, og bladene er læraktige. Den blomstrer i mai med hvite, klokkeformede blomster. Den vokser i tørr lyngmark, kratt, hei og skog, helst furuskog og er vanlig i hele landet. Den trives best i næringsfattig jord. Bærene er lette å oppbevare på grunn av innholdet av benzosyre.
Oleander (Nerium oleander)

Nerium oleander

Oleander

Oleander kan bli 2-6 meter høy på friland, men blir mye mindre i potte. Den blomstrer med rosa, røde eller hvite blomster og har mørk grønne smale blader. Blomstene er velduftende. Oleander må overvintre innendørs i Norge. Den er likevel ganske hardfør og kan tåle ned mot -10 grader i kortere perioder. Hele planten er veldig giftig.
Nepeta nervosa 'Blue carpet'

Nepeta nervosa 'Blue carpet'

Kattemynte med blå blomster som blomstrer fra juni-august. Planten blir ca. 30 cm høy, og kan vokse i selv mager jord. Denne varianten er ikke spesielt attraktiv for katter.