Kalkholdig jord (ph over 6,7)

Skogsymre  (Anemone sylvestris)

Anemone sylvestris

Skogsymre

Skogsymren trives i kalkholdig jord i sol til halvskygge. Den blomstrer med hvite blomster tidlig sommer.
Akeleie (Aquilegia vulgaris)

Aquilegia vulgaris

Akeleie

Dette er den viltvoksende akeleien som blomstrer i lilla, rosa og hvitt tidlig på sommeren. Den trives best i kalkholdig, næringsrik jord, og blir rundt 50 cm. høy.
Syrin (Syringa vulgaris)

Syringa vulgaris

Syrin

Syrin blomstrer i juni og finnes i flere fargenyanser. Den trives best i kalkrik, næringsrik jord i full sol. Den setter rotskudd og sprer seg lett.
Lakrismjelt (Astragalus glycyphyllos)

Astragalus glycyphyllos

Lakrismjelt

Lakrismjelt blir rundt 20 cm høy, og blomstrer med gulgrønne, anseelige blomster i juni-juli. Den trives best på næringsrik jord og vokser blant annet i skogkanter. Den er utmerket som forplante til storfe.
Purpursolhatt satellite mixed

Echinacea purpurea

Purpursolhatt

Denne solhatten har rosa og hvite blomster med gul midt. Den blomstrer fra juni til september og blir ca. 75 cm høy. Den trives best i full sol.

Angelica archangelica

Kvann

Kvann er en flerårig (toårig?) urt som blomstrer med store kuleformede skjermer. Planten har sterk duft og smak.

Cota tinctoria

Gul gåseblom

Gul gåseblom blomstrer med knallgule prestekrageaktige blomster fra juli og til frosten kommer. Planten blir rundt 70 cm høy. Den vokser vilt på tørre, åpne marker, gjerne i kalkholdig jord.
Hagestikle (Eryngium planum)

Eryngium Planum

Hagestikle

Hagestiklen blir rundt en meter høy, og blomster med blålilla blomster. Dent trives best i full sol i normal eller kalkholdig jord.
Trollius yunnanensis

Trollius yunnanensis

Yunnanballblom

Blindurt (Silene Wahlbergella)

Silene Wahlbergella

Blindurt

Blindurten blomstrer med hvite/blekrosa blomster i juli/august. Den vokser på fuktige, kalkrike marker i de nordlige fjelltraktene. Blomsten peker nedover under blomstring, men etter blomstringen retter blomsterskaftet seg helt opp.

Allium porrum

Purreløk

Purreløk er en toårig, hardfør plante og kan dyrkes over hele Norge. Den kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet og er blitt dyrket siden oldtiden. Løken er langstrakt og sylindrisk. Vokser best i godt gjødslet og kalket jord.