Normal

Ananassalvie (Salvia elegans)

Salvia elegans

Ananassalvie

Ananassalvien kan bli 1-1,5 meter høy og blomstrer med røde blomster sent på høsten. Hos meg rekker den ikke blomstre før den blir satt inn til vinteroppbevaring. Bladene er store og velduftende.
Spadebergblom (Bergenia crassifolia)

Bergenia crassifolia

Spadebergblom

Bergenia er eviggrønn, og blomstrer i slutten av april med klaser av rosa små klokker. Den vokser villig overalt, i næringsrik jord, tørr jord, og visse steder uten jord :o) Planten kan spre seg over store områder, og egner seg godt til å dekke fjell og lignende. Den er "selvforsynt" med jord - visne blader blir liggende under planten slik at det danner seg jord over tid. Disse brunsorte, visne bladene er en av grunnene til at mange misliker planten.

Meconopsis betonicifolia

Blå valmuesøster

Blå valmuesøster blomster med knall blå blomster midt på sommeren. Den trives best i sur jord i halvskygge. Planten blir fra 80-120 cm høy.

Penstemon serrulatus

Rørblomst

Denne rørblomsten blomstrer med rosa/lilla blomster midt på sommeren. Den blir rundt en halv meter høy, og trives best i sol/halvskygge.

Penstemon barbatus

Skjeggrørblomst

Gresslilje (Sisyrinchium striatum)

Sisyrinchium striatum

Gresslilje(?)

Irislignende bladverk med gule blomster.
Myrhatt (Potentilla palustris)

Potentilla palustris

Myrhatt

Myrhatten blomstrer i juni-juli med brunrøde blomster. Det trives på fuktig mark og vokser vilt over hele Norge. Frøsår seg og kan bli invaderende.
Alantrot (Inula helenium)

Inula helenium

Alantrot

Alantrot trives i de fleste jordtyper, men foretrekker næringsrik, fuktig jord i full sol. Den blomstrer med gule blomster fra juli til september. Den kan bli opptil to meter høy.
Bulmeurt (Hyoscyamus niger)

Hyoscyamus niger

Villrot, Bulmeurt

Ett eller toårig, illeluktende urt som kan bli opp til en meter høy. Blomstrer fra juni-september med stor skittengule blomster. Planten er giftig!

Gentiana makinoi

Makinosøte

Makinosøte blomster med knall blå blomster fra juli til september. Trives i full sol til lett skygge. Planten blir ca 60-80 cm høy.
Flikanemone (Anemone multifida)

Anemone multifida

Flikanemone

Flikanemonen blir ca. 15-30 cm høy. Denne varianten har røde blomster. Den trives i normaljord i sol/halvskygge. Blomstrer vår-forsommer. Tåler tørke.
Timerose (Hibiscus Trionum)

Hibiscus Trionum

Timerose

Timerose er en ettårig plante som blir ca 50 cm høy. Den blomstrer med hvite blomster i juni til august. Den trives best i full sol.
Symphyandra hoffmannii

Symphyandra hoffmannii

Symphyandra hoffmannii blomstrer med hvite klokker, og blir ca 50 cm. høy. Den trives i sol/halvskygge i normal jord.
Kjempenattlys (Oenothera biennis)

Oenothera biennis

Kjempenattlys, nattlys

Kjempenattlys er en toårig plante som blomstrer med store gule blomster. Den trives best i normal, tørr jord i full sol, og tåler tørke. Den blir rundt en meter høy.
Vitis coignetiae

Vitis coignetiae

Vitis coignetiae er en hurtigvoksende, løvfellende klatreplante. Bladene er store og nesten hjerteformet, og blir røde om høsten. Blomstene er uanseelige; bittesmå og grønne og gjemt bak bladene. Den setter sorte bær som ikke rekker å modnes i vårt klima. Røttene går både bredt og dypt og er sterkt forgreinet. Planten blir opp til 15 meter høy, og kan bli ca. 3 meter bred. Den hører opprinnelig hjemme nord i Japan og i Nordkorea.
Aquilegia canadensis

Aquilegia canadensis

Denne akeleien er fra Kanada, og blomstrer med gule og røde blomster tidlig sommer. Den blir 30-40 cm høy, og trives best i normal jord i full sol eller halvskygge. Den er flerårig, men kan være kortlivet.
Purpursolhatt satellite mixed

Echinacea purpurea

Purpursolhatt

Denne solhatten har rosa og hvite blomster med gul midt. Den blomstrer fra juni til september og blir ca. 75 cm høy. Den trives best i full sol.
Tulipa tarda dasystemon

Tulipa Tarda

Skjermtulipan

Botanisk tulipan som blomstrer med gule og hvite blomster i mai. Planten blir ca. 15 cm høy. Den trives best i normal til sur jord i sol/halvskygge.

Angelica archangelica

Kvann

Kvann er en flerårig (toårig?) urt som blomstrer med store kuleformede skjermer. Planten har sterk duft og smak.

Anemone huphensis

Høstanemone

Høstanemone blomstrer med rosa blomster med gulorange midt. Den trives best i sur jord i sol/halvskygge. Den blir rundt en halv meter høy.
Fagerknoppurt (Centaurea scabiosa)

Centaurea scabiosa

Fagerknoppurt

Fagerknoppurt blir rundt 80 cm høy, og trives best i full sol. Den har flikete blader, litt sølvfarget. Blomstene er lilla.
Kattefot (Antennaria dioica)

Antennaria dioica

Kattefot

Kattefot blir ca. 15 cm høy, og passer fint i steinpartiet. Den trives best i full sol og tåler tørke. Den blomstrer med rosa blomster tidlig sommer. Bladene er grågrønne.
Myskegras (Milium effusum)

Milium effusum 'Aureum'

Myskegras

Myskegras har et prydgress som har gule blader. Den trives best i skygge og halvskygge og blir ca. 30 cm høy.
Incarvillea delavayi

Incarvillea delavayi

Rosebasun

Rosebasun blomstrer med rosa blomster på våren/tidlig sommer. Planten blir ca. 20-30 cm høy. Den kan dyrkes innendørs.
Rosehibiskus (Hibiscus syriacus)

Hibiscus syriacus

Rosehibiskus

Rosehibiskus er en busk som blir mellom 1 og 3 meter høy. Den blomstrer med rosa, hvite eller blålilla blomster på sensommer/høst. Bør overvintres inne de første årene til den er godt etablert. Plasserers solrikt og varmt. Tåler sone 2-3.

Coreopsis rosea 'American Dream'

Rosenvakkerøye

Rosenvakkerøye blomstrer med rosa blomster i august og september. Planten blir ca.50 cm høy, og trives best i full sol i jord som ikke tørker helt ut.
Trollius yunnanensis

Trollius yunnanensis

Yunnanballblom

Oleander (Nerium oleander)

Nerium oleander

Oleander

Oleander kan bli 2-6 meter høy på friland, men blir mye mindre i potte. Den blomstrer med rosa, røde eller hvite blomster og har mørk grønne smale blader. Blomstene er velduftende. Oleander må overvintre innendørs i Norge. Den er likevel ganske hardfør og kan tåle ned mot -10 grader i kortere perioder. Hele planten er veldig giftig.
Alpeasters 'Happy end' (Aster alpinus)

Aster alpinus 'Happy end'

Alpeasters

Tidligblomstrende aster med rosa blomster. Planten blir ca. 25 cm høy, og trives best i normal til tørr jord i full sol.
Scarlet sage (Salvia coccinea)

Salvia coccinea

Fargesterk salvie som blomstrer rikelig og lenge. Tiltrekker bier og sommerfugler.

Viola labradorica

Labradorfiol

Veronica spicata subsp incana

Veronica spicata

Sølvveronika