Skygge

Kjempekonvall (Polygonatum x intermedium)

Polygonatum

Kjempekonvall

Kjempekonvall blir 50-80cm høy, og blomstrer i juni med klokkeformede hvite blomster. Foretrekker skygge og fuktig jord. Krysning mellom storkonvall og kantkonvall.
Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris)

Hydrangea petiolaris

Klatrehortensia

Klatrehortensia er en klatreplante som fester seg på underlaget med små hefterøtter. Den blomstrer med hvite blomsterskjermer i juni-juli. Små planter bruker flere år på å etablere seg. Trives i skygge.
Aconitum lamarckii

Aconitum lamarckii

Blomstrer med gule blomster midt på sommeren. Trives best i delvis skygge med veldrenert jord. Blir ca 1 m høy.
Saruma Henryi

Saruma Henryi

-

Saruma Henryi har gule blomster, og er en slektning av hasselurten. Den blomstrer i mai, og trives best i halvskygge/skygge. Den blir ca 40 cm høy. Hele planten er giftig.
Pyramideklokke (Campanula pyramidalis)

Campanula pyramidalis

Pyramideklokke

Fuchsia 'Wassernymf'

Fuchsia 'Wassernymf'

Tåre

Mellomstor, stående, fuchsia med enkle blomster i hvitt og rødt.

Meconopsis cambrica

Gul valmuesøster

Gul valmuesøster trives i skygge/halvskygge i fuktig jord. Den blir 30-50 cm høy og blomstrer med gule blomster nesten hele sommeren. Finnes også i orange.
Fjellflokk (Polemonium caeruleum)

Polemonium caeruleum

Fjellflokk

Fjellflokk vokser på fuktige enger og blomstrer fra juni til august. Planten blomstrer normalt med lavendelblå blomster, men kan også ha rosa eller hvite blomster. Den kan bli opptil 90 cm høy. Den trives i fuktig jord i skygge/halvskygge.
Parasollblad (Astilboides tabularis)

Astilboides tabularis

Parasollblad

Parasollblad har opptil 90 cm store runde blader og kan bli 150 cm høy. Den blomstrer fra juli til august med små hvite blomster i store blomsterstander. Den kan vokse i både sol og skygge, og foretrekker fuktig næringsrik jord.
Klatrehjerte (Adlumia fungosa)

Adlumia fungosa

Klatrehjerte

Klatrehjerte blir 3-4 meter høy, og trives best i halvskygge/skygge. Den ønsker fuktig jord. Den blomstrer fra juli til august med lys rosa blomster. Den er toårig, men selvsår seg selv.
Skyggelilje (Tricyrtis latifolia)

Tricyrtis latifolia

Skyggelilje

Trives i skygge/halvskygge, mager og fuktig jord.
Gravmyrt (Vinca minor)

Vinca minor

Gravmyrt

Gravmyrten er eviggrønn og blomstrer med blå blomster i april til juli. Den blir ca. 15 cm høy og brukes som bunndekker. Den trives i vanlig jord i sol og skygge.

Oxalis acetosella

Gjøksyre, surkløver

Gjøksyre vokser skyggefullt og ofte litt fuktig i bar og løvskog. den er vanlig nord til Troms. Planten blir 5-10 cm høy, og blomstrer med hvite blomster med lilla årer. Bladene klappes sammen om natten, det samme kan den gjøre hvis det er tordenvær på vei.
Myskegras (Milium effusum)

Milium effusum 'Aureum'

Myskegras

Myskegras har et prydgress som har gule blader. Den trives best i skygge og halvskygge og blir ca. 30 cm høy.
Aconitum hemsleyanum 'Red wine'

Aconitum hemsleyanum 'Red wine'

Klatrende plante som blir ca 2,5 meter høy. Blomstrer med mørke vinrøde blomster og trives best i full skygge. Hele planten er giftig.

Hablitzia tamnoides

Stjernemelde

Klatrende plante som kan bli 3 meter høy. Planten vil gjerne ha fuktig jord. Kan med fordel plantes solrikt for tidligere høsting, men er egentlig en woodlandplante. Blomstene er gulgrønne og uanseelige. Bladene er hjerteformet.

Hosta 'sum and substance'

Bladlilje

Hosta 'sum and substance' har store gulgrønne blader og lilla blomster.

Allium ursinum

Ramsløk

Ramsløk (Allium ursinum) er en plante som brukes i matlaging. Bladene kan brukes i salater og som krydder i suppe og til spinat. Ramsløk er en opp til 50 cm høy plante som lukter av hvitløk og som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen. Den er en vårplante og skogen fylles med en intens lukt av hvitløk. Løken som hører til hver stengel, har vanligvis bare to løkblader, og begge fortsetter oppover i urtebladsskiver. Ramsløkens blader er mye tynnere og dypere grønne enn hos andre løkvekster. Ramsløk vokser i skyggefulle bar- eller løvskoger. Finnes i lavlandet langs kysten fra Østfold til Trøndelag.

Viola labradorica

Labradorfiol