Full sol

Liatris spicata

Søyleblom

Søyleblom blomstrer i august med lilla spir. Den fortrekker sandholdig veldrenert jord og full sol.

Iberis sempervirens 'Snowflake'

Snøsløyfe

Snøsløyfe blomstrer med hvite blomster i mai-juni. Foretrekker veldrenert jord og full sol.
Potentilla x hopwoodiana

Potentilla hybrid

Denne muren blomstrer i rosa og blekgult på lange stengler fra mai. Trives i veldrenert jord og full sol.
Gullknapp (Cephalaria gigantea)

Cephalaria gigantea

Gullknapp

Gullknappen blomstrer i juli-august. Kan bli opp til 2 meter høy. Trives med veldrenert fuktig jord og de fleste jordtyper.

Coreopsis grandiflora 'Early sunrise'

Gullvakkerøye

Gullvakkerøye blir ca. 50 cm høy, og blomstrer fra juli til september. Den trives best i full sol.
Iris Germanica

Iris germanica

Iris germanica blomstrer med hvite og lilla blomster midt på sommeren. Planten blir ca 50-80 cm høy og trives best i sandholdig, veldrenert jord i full sol.
Gullmure (Potentilla aurea)

Potentilla aurea

Gullmure

Gullmuren blir ca 15.cm høy, og blomster med knallgule blomster i juni. Liker veldrenert jord i full sol.
Engelsk valmue 'Frances Perry' (Meconopsis cambrica)

Meconopsis cambrica 'Frances Perry'

Engelsk valmue

Dette er en rød variant av de gule valmuene, og planten blir 30-40 cm. høy. Den blomstrer i mai/juni.
Klematis 'Korean Beauty' (Clematis Chiisanensis hybrid)

Clematis Chiisanensis hybrid

Klematis

Denne klematisen vil ha veldrenert jord i full sol. Den blomsterer med blekgule blomster med brun midt fra juli til oktober. Den vokser ca 2-3 meter på en sesong. Klippes ned på høsten (?).
Agastache aurantiaca 'Navajo Sunset'

Agastache aurantiaca 'Navajo Sunset'

'Navajo Sunset' blomstrer med orange blomster fra juli til oktober. Foretrekker fuktig, veldrenert jord og sol. Planten blir 50-80 cm høy.
Syrin (Syringa vulgaris)

Syringa vulgaris

Syrin

Syrin blomstrer i juni og finnes i flere fargenyanser. Den trives best i kalkrik, næringsrik jord i full sol. Den setter rotskudd og sprer seg lett.
Hvit bekkeblom (Caltha palustris)

Caltha palustris

Hvit bekkeblom

Hvit bekkeblom blomstrer i april. Trives best i fuktig jord i full sol. Kan vokse i vann.
Ananassalvie (Salvia elegans)

Salvia elegans

Ananassalvie

Ananassalvien kan bli 1-1,5 meter høy og blomstrer med røde blomster sent på høsten. Hos meg rekker den ikke blomstre før den blir satt inn til vinteroppbevaring. Bladene er store og velduftende.
Nattlys 'Sunset Boulevard'

Oenothera versicolor

Nattlys

Nattlys blomstrer med orange blomster i juni til august. Den blir 20-50cm høy. Planten trives best i veldrenert jord med full sol.
Rasleblomst (Catananche caerulea)

Catananche caerulea

Rasleblomst

Rasleblomst trives best i veldrenert jord i full sol. Den blomstrer med blå-lilla blomster med mørk midt. Den blir 50-90 cm høy.
Timerose (Hibiscus Trionum)

Hibiscus Trionum

Timerose

Timerose er en ettårig plante som blir ca 50 cm høy. Den blomstrer med hvite blomster i juni til august. Den trives best i full sol.
Purpursolhatt "White Swan"

Echinacea purpurea

Hvit solhatt

Hvit solhatt med grønn midt. Enkel å så fra frø. Blomstrer ofte ikke før andre sesong. Så utendørs senhøst/vinter i potter.

Allium cernuum

Prærieløk

Prærieløk (Allium cernuum) er en flerårig plante i løkslekta i påskeliljefamilien som hører naturlig hjemme i Nord-Amerika. Prærieløk har en ikke-lagdelt, slank, konisk løk som gradvis smalner til flere kjølformet gress-liknande blad (2–4 mm brede). Hver moden løk har en blomsterstengel, som sluttar i en nikkende skjerm med hvite eller rosa blomstrer. Prærieløk blomstrar i juli-august. Blomstrane modnar til kuleforma, furete frukt som seinare åpnar seg og frigjør mørke skinnade frø. Planta har ikke småløk i blomsterstanden. Planten veks i tørr skog, steinrøyser og på prærien. Han finst naturleg i Nord-Amerika frå New York til British Columbia sør til Virginia og Kentucky og sør i fjellene. Løken kan etast og har ein sterk løksmak. Prærieløk blir også brukt som prydplante. Allium cernuum form major har større planter større blomstrer enn normalarten.
Ryllik (Achillea filipendula)

Achillea filipendula

Praktryllik

Praktrylliken har bregneaktige blader, og klart gule blomster. Rotnettet er høytliggende, planten blir opp til en meter høy, men trenger ikke oppbinding. Den blomstrer fra juni til september.
Flatklokke (Platycodon grandiflorus)

Platycodon grandiflorus

Flatklokke

Flatklokke har i utgangspunktet blå blomster med klokkefasong. Det finnes også en variant med hvite blomster. Planten blir ca 50 cm høy. Ønsker næringsrik og fuktig, men veldrenert jord, gjerne sandholdig. Dyrkes i full sol. Blomster først andre året.

Pennisetum glaucum 'Purple Majesty'

Prydgress som blir ca 0,5 meter høy. Foretrekker veldrenert, sandholdig jord, og full sol.
Perleevighetsblom (Anaphalis margaritacea)

Anaphalis margaritacea

Perleevighetsblom

Perleevighetsblomst har hvite blomster i tette skjermer. Den sprer seg kraftig og danner store bestander. Planten blir ca. 70 cm høy og trives best i tørr jord i full sol.
Silene alpestris

Silene alpestris

Silene alpestris blomstrer et par uker med hvite blomster sen vår. Trives best i veldrenert jord i full sol. Planten blir 15-20 cm høy.
Allium cyaneum

Allium cyaneum

Prydløk som blomstrer med knallblå blomster i august. 10-20 cm høy. Passer i fjellhagen.
Chilehumleblom 'Blazing Sunset' (Geum quellyon)

Geum quellyon 'Blazing Sunset'

Chilehumleblom

Denne humleblomen blomstrer med røde doble blomstrer hele sommeren. Den blir ca. 60 cm høy og rundt 30 cm i omkrets. Trives best i veldrenert jord med mye sol. Kan være kortlivet, spesielt hvis den utsettes for vinterfuktighet.
Stjernesmelle (Silene asterias)

Silene asterias

Stjernesmelle?

Stjernesmelle blir 40-70 cm høy og blomstrer med røde blomster. Trives best i full sol, og passer i stenpartier. Kan stå i fuktig jord.
Blodmure Monarch's Velvet (Potentilla thurberi)

Potentilla thurberi

Blodmure

Mure med bringebærrøde blomster med rødsvart senter. Planten blir ca. 40 cm høy og blomstrer i juli-september.
Fjellknapp (Cephalaria alpina)

Cephalaria alpina

Fjellknapp

"En riktig favorit här om man vill ha stora växter. Denna jättevädd står stadigt och behöver aldrig bindas upp. Blommorna ser nästan ut som gula "bolltistlar" och de älskas av bin. Fin hela säsongen." Eva_33c

Penstemon serrulatus

Rørblomst

Denne rørblomsten blomstrer med rosa/lilla blomster midt på sommeren. Den blir rundt en halv meter høy, og trives best i sol/halvskygge.

Penstemon barbatus

Skjeggrørblomst

Myrhatt (Potentilla palustris)

Potentilla palustris

Myrhatt

Myrhatten blomstrer i juni-juli med brunrøde blomster. Det trives på fuktig mark og vokser vilt over hele Norge. Frøsår seg og kan bli invaderende.
Alantrot (Inula helenium)

Inula helenium

Alantrot

Alantrot trives i de fleste jordtyper, men foretrekker næringsrik, fuktig jord i full sol. Den blomstrer med gule blomster fra juli til september. Den kan bli opptil to meter høy.
Bulmeurt (Hyoscyamus niger)

Hyoscyamus niger

Villrot, Bulmeurt

Ett eller toårig, illeluktende urt som kan bli opp til en meter høy. Blomstrer fra juni-september med stor skittengule blomster. Planten er giftig!
Hypericum ascyron

Hypericum ascyron

Perikum

"Denna johannesört sådde jag 2006 och jag tycker mer och mer om den. Växtsättet är smalt och högt. För varje år kommer fler stänglar från en samlad bas. De första skotten är rödfärgade. Sen kommer stora gula blommor som följs av dekorativa frökapslar som säkert duger till torkning om man är road av sånt." Eva_33c

Gentiana makinoi

Makinosøte

Makinosøte blomster med knall blå blomster fra juli til september. Trives i full sol til lett skygge. Planten blir ca 60-80 cm høy.
Parasollblad (Astilboides tabularis)

Astilboides tabularis

Parasollblad

Parasollblad har opptil 90 cm store runde blader og kan bli 150 cm høy. Den blomstrer fra juli til august med små hvite blomster i store blomsterstander. Den kan vokse i både sol og skygge, og foretrekker fuktig næringsrik jord.
Flikanemone (Anemone multifida)

Anemone multifida

Flikanemone

Flikanemonen blir ca. 15-30 cm høy. Denne varianten har røde blomster. Den trives i normaljord i sol/halvskygge. Blomstrer vår-forsommer. Tåler tørke.
Kinesisk lykt (Sandersonia aurantiaca)

Sandersonia aurantiaca

Kinesisk lykt

Kinesisk lykt er en knollvekst som trives best i full sol. Den blomstrer fra juli til september med dekorative gulorange klokker. Hver stengel har inntil 10 blomster. Den blir ca. 60 cm høy.
Tyrkermynte (Dracocephalum moldavicum)

Dracocephalum moldavicum

Tyrkermynte, Tyrkerdrakehode

Planten blir 30-60 cm høy, og blomstrer med blå blomster i juli-august. Planten lukter og smaker som sitronmelisse, men holder smaken lengre. Foretrekker god jord og mye lys.
Stokkrose 'Chaters Double Mixed'

Alcea rosea 'Chaters Double Mixed'

Stokkrose

Stokkrose med doble blomster i rosa, gult og rødt.
Symphyandra hoffmannii

Symphyandra hoffmannii

Symphyandra hoffmannii blomstrer med hvite klokker, og blir ca 50 cm. høy. Den trives i sol/halvskygge i normal jord.

Physocarpus opulifolius 'Diabolo'

Rødbladet blærespirea

Busk med røde blader som blir ca. 2-3 meter høy. Den trives i vanlig hagejord, og gjerne full sol. Den blomstrer med hvite blomster
Kjempenattlys (Oenothera biennis)

Oenothera biennis

Kjempenattlys, nattlys

Kjempenattlys er en toårig plante som blomstrer med store gule blomster. Den trives best i normal, tørr jord i full sol, og tåler tørke. Den blir rundt en meter høy.
Aquilegia canadensis

Aquilegia canadensis

Denne akeleien er fra Kanada, og blomstrer med gule og røde blomster tidlig sommer. Den blir 30-40 cm høy, og trives best i normal jord i full sol eller halvskygge. Den er flerårig, men kan være kortlivet.
Purpursolhatt satellite mixed

Echinacea purpurea

Purpursolhatt

Denne solhatten har rosa og hvite blomster med gul midt. Den blomstrer fra juni til september og blir ca. 75 cm høy. Den trives best i full sol.
Gravmyrt (Vinca minor)

Vinca minor

Gravmyrt

Gravmyrten er eviggrønn og blomstrer med blå blomster i april til juli. Den blir ca. 15 cm høy og brukes som bunndekker. Den trives i vanlig jord i sol og skygge.
Basilikum (Ocimum basilicum)

Ocimum basilicum

Basilikum

Basilikum er en ettårig plante som er lite hardfør, og dyrkes i drivihus, vinduskarm eller andre beskyttede områder. Den trenger mye vann for at bladene ikke skal bli bitre.
Hagesildre, rosa (Saxifraga arendsii)

Saxifraga

Hagesildre

Hagesildren blir ca 15 cm høy, og blomstrer i forskjellige rosafarger vår/tidlig sommer. Den trives både i sol og i sol/delvis skygge. Bladverket er eviggrønt.
Piggeple (Datura stramonium)

Datura stramonium 'tatula'

Piggeple

Piggeple blomstrer med hvite eller lavendelfargede blomster. Planten blir ca. 50 cm høy og trives både i full sol og i sol til delvis skygge.
Perleblomst (Muscari)

Muscari armeniacum

Perleblomst

Perleblomsten blir ca. 20 cm høy og blomstrer med blå blomster tidlig på våren. Denne varianten har også hvite blomster.
Fagerknoppurt (Centaurea scabiosa)

Centaurea scabiosa

Fagerknoppurt

Fagerknoppurt blir rundt 80 cm høy, og trives best i full sol. Den har flikete blader, litt sølvfarget. Blomstene er lilla.
Rosekattost (malva alcea)

Malva alcea

Rosekattost

Rosekattosten blomstrer med rosa blomster midt på sommeren. Den blir rundt en meter høy, og trivest best i full sol i normaljord. Tåler tørke.

Matricaria perforata

Balderbrå

Balderbrå blomstrer med mengder av prestekrageaktige blomster midt på sommeren. Den blir opp mot en meter høy, og trives i full sol til halvskygge.
Sitronmelisse (Melissa officinalis)

Melissa officinalis

Sitronmelisse

Sitronmelissen dufter av sitron, og planten blir opp mot en hav meter høy. Den blomstrer med uannseelige hvite blomster midt på sommeren. Den trives best i full sol og fuktig jord.

Mentha spicata

Grønnmynte

Grønnmynten blir 30-40 cm høy, og trives best i full sol. Bladene dufter sterkt, og kan gi allergiske reaksjoner hos sensitive personer. Den blomstrer med uanseelige blomstrer midt på sommeren. Planten sprer seg med rotskudd, og bør plantes i potte eller på et avgrenset område.
Kattefot (Antennaria dioica)

Antennaria dioica

Kattefot

Kattefot blir ca. 15 cm høy, og passer fint i steinpartiet. Den trives best i full sol og tåler tørke. Den blomstrer med rosa blomster tidlig sommer. Bladene er grågrønne.
Ridderspore 'pacific giant' (Delphinium elatum)

Delphinum elatum 'Pacific giant'

Ridderspore

Ridderspore som blomstrer med blå blomster i juli. Planten blir i overkant av en meter høy og trives best i full sol.
Ringblomst (Calendula officinalis)

Calendula officinalis

Ringblomst

Vanlig ringblomst med orange blomster. Planten blir opptil 60 cm høy, og trives best solrikt og varmt. Blomstrer fra juli ved direktesådd.
Rosehibiskus (Hibiscus syriacus)

Hibiscus syriacus

Rosehibiskus

Rosehibiskus er en busk som blir mellom 1 og 3 meter høy. Den blomstrer med rosa, hvite eller blålilla blomster på sensommer/høst. Bør overvintres inne de første årene til den er godt etablert. Plasserers solrikt og varmt. Tåler sone 2-3.

Coreopsis rosea 'American Dream'

Rosenvakkerøye

Rosenvakkerøye blomstrer med rosa blomster i august og september. Planten blir ca.50 cm høy, og trives best i full sol i jord som ikke tørker helt ut.
Hagestikle (Eryngium planum)

Eryngium Planum

Hagestikle

Hagestiklen blir rundt en meter høy, og blomster med blålilla blomster. Dent trives best i full sol i normal eller kalkholdig jord.
Hieracium spilophaeum 'chocolate dip'

Hieracium spilophaeum 'chocolate dip'

Planten blir dyrket for sitt flekkete bladverk i lilla og grønt. Blomstene er gule. Planten trives best i full sol i normal jord og blir 30-50 cm høy.
Oleander (Nerium oleander)

Nerium oleander

Oleander

Oleander kan bli 2-6 meter høy på friland, men blir mye mindre i potte. Den blomstrer med rosa, røde eller hvite blomster og har mørk grønne smale blader. Blomstene er velduftende. Oleander må overvintre innendørs i Norge. Den er likevel ganske hardfør og kan tåle ned mot -10 grader i kortere perioder. Hele planten er veldig giftig.

Hablitzia tamnoides

Stjernemelde

Klatrende plante som kan bli 3 meter høy. Planten vil gjerne ha fuktig jord. Kan med fordel plantes solrikt for tidligere høsting, men er egentlig en woodlandplante. Blomstene er gulgrønne og uanseelige. Bladene er hjerteformet.
Fjellvalmue (Papaver radicatum var rosea)

Papaver radicatum

Fjellvalmue

Fjellvalmuen blir rundt 20 cm høy, denne varianten blomstrer med rosa blomster og har blågrønne blader. I naturen vokser den på høyfjellet; på Dovre, Valdresfjellene og visse steder i Finnmark. Den vokser i tuer i tørre, gruskledde områder.
Dianthus glacialis

Dianthus glacialis

Dianthus glacialis blir bare mellom 5 og 10 cm høy, og vokser i tette tuer. Den blomstrer med rosa blomster i starten av sommeren. Smale blader.
Alpeasters 'Happy end' (Aster alpinus)

Aster alpinus 'Happy end'

Alpeasters

Tidligblomstrende aster med rosa blomster. Planten blir ca. 25 cm høy, og trives best i normal til tørr jord i full sol.

Gentiana septemfida

Frynsesøte

Frynsesøte trives best i veldrenert, sur jord i full sol. Jorden bør ikke tørke helt ut. Den blomstrer i juli til september med knallblå opprette blomster og blir ca. 15 cm høy.
Dragerot (Dracunculus  vulgaris)

Dracunculus vulgaris

Dragerot

Dragerot blir ca. 1,5 meter høy, og blomstrer med store, illeluktende lillasorte blomster.
Dill (Anethum graveolens)

Anethum graveolens

Dill

Dill stammer opprinnelig fra Sentral-Asia, og dyrkes i dag i mange land i Europa. Planten blir ca. 90 cm høy, og blomstrer med gule skjermer.
Rosa lobelia (Lobelia erinus)

Lobelia erinus

Lobelia

Lobelia passer godt i ampler. Blomstrer fra juni til september. Trives best i full sol.

Decaisnea fargesii

Fargeblåskolm

Fargeblåskolm er en busk med gulgrønne uanseelige blomster. Den setter ertebelger som er knallblå og veldig dekorativ. Planten er tørketålende og krever god drenering. Den trives best i full sol.

Ipomoea quamoclit

Fjærvindel

Fjærvindelen blir 1-3 meter høy og har røde, rosa eller hvite blomster. Den blomstrer fra tidlig sommer til sen høst. Den er egentlig flerårig, men dyrkes som ettåring hos oss. Den trives best i full sol.
Stor kubjelle, hvit (Pulsatilla vulgaris)

Pulsatilla vulgaris

Stor kubjelle

Hvitblomstrende kubjelle som blomstrer i april-mai. Planten blir ca. 20 cm høy. Trives i tørr, veldrenert jord i full sol.
Gulrot 'Scarlet nantes'

Daucus Carota 'Scarlet nantes'

Gulrot

"Pålitelig søt smak, sprø tekstur og lys-orange farge. En favoritt blant gartnere, uslåelig i kvalitet. Høstes etter 68 dager."
Broddbergknapp (Sedum Reflexum)

Sedum Reflexum

Broddbergknapp

Broddbergknapp blomstrer i juni/juli med mengder av knallgule blomster. Bladene er tynne med blåtoner. Planten blir ca. 10 cm høy, blomstene vokser på ca. 20 cm høye stilker. Planten sprer seg og lager et teppe, men er lett å luke bort fra områder hvor den ikke er ønsket. Tåler tørke, og kan vokse i steinbed.

Sedum spurium

Gravbergknapp

Gravbergknapp blomstrer i juli-august med rød-rosa blomster. Planten stiller få krav til voksestedet, og sprer seg ut i store matter.
Gullbergknapp (Sedum kamtschaticum)

Sedum kamtschaticum

Gullbergknapp

Gullbergknapp tåler tørke, og trives best i full sol. Den blir ca. 15 cm høy, og blomstrer med gule blomster.

Sedum album 'Rosea'

Hvitbergknapp

Blomstrer med små hvite og rosa blomster fra juni til august. Stilken er krypende og setter røtter fortløpende. Bladene er rødaktige.

Iris Danfordiae

Våriris

Tidligblomstrende dvergisris med gule blomster. Vokser vill i Tyrkia. Foretrekker full sol, men kan tåle litt skygge.
Acinos alpinus

Acinos alpinus

Alpemynte

Eviggrønn markdekker som trives i tørre områder med full sol. Blomstrer med lilla blomster og blir opp mot 40 cm høy.

Thymus vulgaris

Timian

Timian vokser som en halvbusk i middelhavsområdet, hos oss er den lav og urteaktig, og fryser bort i kalde vintre. Den blir rundt 30 cm høy, og blomstrer med rosa-lilla blomster. Den bør plantes på en solrik plass.
Bladpersille (Petroselinum neapolitanum)

Petroselinum neapolitanum 'Comun 3'

Bladpersille

Persille trives best i næringsrik og veldrenert jord og med full sol. Vannes ved tørke. Radavstand 40 cm, planteavstand 5 cm.

Cosmos Sulphureus 'Bright Lights Mixed'

Gulkosmos, Gulkorg, Pyntekorg

Allium giganteum 'Globemaster'

Allium giganteum 'Globemaster'

Allium "Globemaster" er en av de største prydløkene, og blomstrer med tilsynelatende store lilla blomster (det er egentlig mange små, stjerneformede blomster) sen vår/tidlig sommer.
Kaliforniavalmue Milkmaid (Eschscholzia californica)

Eschscholzia californica 'Milkmaid'

Kaliforniavalmue

Ettårig valmue med bleke gule blomster. Den blir ca 30 cm høy.

Pachypodium lamerei

Madagaskar palme

Scarlet sage (Salvia coccinea)

Salvia coccinea

Fargesterk salvie som blomstrer rikelig og lenge. Tiltrekker bier og sommerfugler.

Papaver giganteum

Opiumsvalmue

Sitrontemynte (Monarda citriodora)

Monarda citriodora

sitrontemynte

Diascia barberae

Tvillingblomst

Brassica rapa 'Comred F1'

Komatsuna

En god og hardfør bladgrønnsak med store blader med mild smak. Smaken minner om en mellomting mellom spinat, kål og sennep.

Solanum melongena 'White egg'

Aubergine

Hvis aubergine skiller seg fra vanlig aubergine på både størrelsen, fargen og smaken. Smaker fruktig og mild, og når den kokes utvikler det seg en varm, behagelig smak. Strukturen er myk med en smeltende egenskap. Eggeskallfarget frukter.

Beta vulgaris 'Rhubarb Chard'

Bladbete

Tilbered de store stilkene som du tilbereder selleri eller asparges.

Petroselinum crispum

Persillerot

Persillerot er en meget velsmakende rotfrukt, brukes ofte i supper og stuinger, kan også spises rå.

Phaseolus vulgaris 'Purple queen'

Buskbønne

Purple queen er en bønne som blir grønn etter koking. 100 gram frø vil være tilstrekkelig for omtrent 25 meter såing.

Phaseolus vulgaris 'Helda'

Stangvoksbønne

Megetproduktiv og sunn og frisk sort. 100 gram frø vil være tilstrekkelig for omtrent 25 meter såing.

Apium gravolens 'Giant Prague'

Sellerirot

Sellerirot 'Giant prague' er velformet og glatt med kraftige røtter og rette blader.

Glycyrrhiza glabra

Lakrisrot

Lakrisrot er en buskaktig staude med strak, stiv vekst.

Penstemon barbatus 'Cambridge'

Skjeggrørblomst

En staude som utvikler mange trompetformede blomster fra juli og frem til høsten.

Coriandrum sativum L.

Sitronkoriander

Koriander med duft og smak av sitron. Trives i sol, i næringsrik, fuktig jord på varmt sted. Høst bladene alt ettersom. Unngå temperatur under +10 °C. Kan spises fersk og fryst.
Veronica spicata subsp incana

Veronica spicata

Sølvveronika

Knautia Macedonia

Makedoniarødknapp

Hagestikle 'Blue Hobbit'

Eryngium Planum 'Blue Hobbit'

Hagestikle

Blue hobbit er en dvergvariant av hagestikle med eggeformede blålilla blomster og sølvfargede blader. Tiltrekker sommerfugler og bier. Foretrekker veldrenert sandjord og full sol. Liker ikke å flyttes etter den er etablert.

Mentha x piperita

Peppermynte

Peppermynte er en krysning mellom grønnmynte (M. spicata) og vassmynte (M. aquatica), og er ikke viltvoksende. Den blir ca 50 cm høy. Peppermynte lukter sterkt mint, og sprer seg som ugress. Planten har røde stilker og grønne blader som går mot purpur. Blomstene er rosalilla.