Grønn løvgresshoppe (Tettigonia viridissima)

Crickets

We cannot say that crickets sing
Since all they do is twang a wing.

Especially when the wind is still
They orchestrate a sunlit hill.

And in the evening blue above
They weave the stars and moon with love

Then peacefully they chirp all night
Remembering delight, deligh...

Harry Behn

Grønn løvgresshoppe, Tettigonia viridissima, er et insekt i familien løvgresshopper. Den er 28-38 mm lang og måler 45-68 mm fra issen og til spissen av de sammenfoldede vingene, mens store hunner kan måle 7 cm fra issen og til spissen av leggebrodden.

Den er på størrelse med vortebiteren, men er slankere, og vingene er lengre. Disse gresshoppene er blant Norges største og tyngste insekter, men de to artene kan knapt forveksles. Hos grønn løvgresshoppe brytes grønnfargen bare av en smal, brun stripe på ryggen, og noen hvite flekker på bakkroppen (det latinske artsnavnet betyr den grønneste).

Fargen gjør den vanskelig å oppdage i vegetasjonen, til tross for størrelsen - men den røper seg av og til ved at den beveger de lange antennene. Den pleier å forflytte seg ved å gå, klatre eller fly; den hopper sjelden, og ikke langt. Noen god flyver er den ikke. Den kan likevel komme et stykke av gårde ved å kaste seg ut fra f.eks. et tre, særlig hvis vinden er gunstig. Det kan være slik den har fått fotfeste på øyer og holmer et stykke fra fastlandet, f.eks. Missingene i ytre Oslofjord.

Tekst fra Wikipedia